Bilden hamnade upp o ner men den går tydligen inte att rätta till, jeje, ni ser ju iaf.
Jag tänkte ge ett litet middagstips som är gott OCH nyttigt ;O)
Köttfärsfyllda paprikor med bulgur sallad, kände att ja lyckades så bra igår så jag måste ju dela med mig av :P hehe
Ingedienser:
400 g köttfärs
1 Morot
1/2 Gul lök
1 dl matlagningsgrädde
Ketchup
Vitpeppar
Salt
Paprikakrydda
Basilika
En vitlöksklyfta
3 paprikor i valfri smak
Olivolja
Ost, valfri
Ingredienser (Sallad):
1,5 dl fullkorns bulgur
3 dl vatten
En halv grön paprika
En halv röd paprika
En burk majs
5 färska sparris
2 tomater
en halv gurka
3-4 msk olivolja
Havssalt
Citronpeppar
Du steker köttfärsen ihop med en riven morot och en halv hackad gul lök. När de fått färg häller du i matlagningsgrädden och ketchup efter behov. Smaksätt med paprika krydda, salt, vitpeppar och en pressad vitlöksklyfta.
Under tiden det småputtrar i pannan skivar och kokar du 5 sparris i en kastrull i 7-10 minuter så att de blir mjuka. Smaksätt med salt.
Nu kan du sätta på en kastrull med 3 dl vatten, när det börjat koka häller du i 1,5 dl fullkorns bulgur och låter det koka i ytterliggare 10-12 minuter, smaksätt med salt.
Dela paprikorna på mitten och gröp ur.
Fyll dem med köttfärs och gratinera med ost på toppen. Låt grädda i ugnen på grill/200 grader tills de fått en fin färg.
Skiva, tomat, paprika och gurka, lägg de i en skål. Tillsätt majsen, fullkorns bulgur och sparrisen. Häll över olivoljan och krydda med svartpeppar, citronpeppar och havssalt.
Serveras med Turkisk yoghurt eller gräddfil för att få en lite syrlig smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar